Fotobiomodulatie Laser Therapie

Fotobiomodulatie, is nog niet heel bekend in Nederland en verdient een goede uitleg om eventuele vooroordelen te vermijden. Je hoeft deze therapie niet te omarmen of er 'in te geloven'; het fundament ervan rust op pure biologische principes en wetenschappelijk onderzoek.
Het licht van de laser initieert foto-biochemische reacties in de cellen, wat leidt tot positieve fysiologische reacties.
Een Fotobiomodulatie laserbehandeling biedt een innovatieve benadering van pijnbestrijding door het optimaliseren van disfunctionerende cellen. Deze gerichte aanpak op celniveau biedt een mogelijke effectievere oplossing voor het verminderen van pijn en ontstekingen in vergelijking met traditionele pijnmedicatie. Het resultaat is langdurige verlichting en sneller herstel, gebaseerd op medische principes en biologische optimalisatie.

Fotobiomodulatie staat ook wel bekend als Low Light Laser Therapie, omdat er gebruik wordt gemaakt van lasers met een lage energie.

Het unieke vermogen van laserlicht om diep door te dringen, maakt het bijzonder effectief voor behandelingen op gebieden zoals gewrichten, weefsel, spieren en pezen. Hierdoor is het geschikt voor een breed scala aan gezondheidsklachten, waaronder: wondgenezing, gewrichts- en spierklachten, dermatologische, cosmetische en neurologische problemen.

Fotobiomodulatie vs Fotosynthese

Fotobiomodulatie kan worden vergeleken met fotosynthese: net zoals zonlicht planten helpt groeien door fotosynthese, stimuleert fotobiomodulatie het herstel van cellen en weefsels door positieve biologische reacties te bevorderen met behulp van specifieke golflengtes laserlicht. Beide processen zijn gebaseerd op natuurlijke principes en dragen bij aan groei en herstel op een biologisch niveau.

Wetenschappelijk bewezen

Fotobiomodulatie is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief. Verschillende studies hebben de voordelen ervan bevestigd, variërend van preklinische laboratoriumexperimenten tot klinische proeven met menselijke deelnemers. Deze solide wetenschappelijke basis ondersteunt de effectiviteit van fotobiomodulatie voor diverse gezondheids- en welzijnsdoeleinden.
Alleen al op PUBMED zijn er al 10.000 onderzoeken terug te vinden.

Hoe werkt  het?

Het laser licht dringt diep door in weefsels, tot wel 6 cm. en stimuleert het ATP-systeem, dat is de 'energiefabriek' van cellen, vergelijkbaar met het opladen van een batterij. Dit optimaliseert de functie van cellen, wat resulteert in een verbeterd celnetwerk in je lichaam. Het licht van de laser initieert foto-biochemische reacties in de cellen, wat leidt tot positieve fysiologische reacties. Dit versnelt op natuurlijke wijze het genezingsproces en versterkt het zelfherstellende vermogen van je lichaam, wat uiteindelijk leidt tot een merkbare verbetering van je gezondheid en welzijn.

Maak een afspraak voor een gratis consult.

De Laser behandeling is
pijnloos | zonder risico | niet-invasief | zonder bijwerkingen
snel 10-20 min. | effectief | 100% natuurlijk | herstelbevorderend |
niet toxisch | wetenschappelijk bewezen

Fotobiomodulatie geeft je lichaam een Boost

Wist je dat je lichaam een adembenemend netwerk is van maar liefst 60 biljoen cellen? Hier komt het interessante deel: door inactieve cellen nieuw leven in te blazen, geven we niet alleen die cellen een boost, maar optimaliseren we ook het complete celnetwerk. Want cellen werken nooit solo - ze zijn als de schakels in een krachtig netwerk. En wanneer die cellen op hun best zijn, loopt het hele celnetwerk beter, en voel jij te beter! Het geeft je lichaam de boost!

Wat maakt FBM uniek?

FBM is een slimme, pijnloze techniek die je natuurlijke zelfherstellende vermogen activeert door je eigen interne biologische processen te stimuleren, zonder externe stoffen toe te voegen. Met een korte behandelduur van slechts 8-30 minuten is het aantrekkelijk en risicovrij, zonder bijwerkingen of schade. Deze innovatieve lasertherapie vermindert pijn en ontstekingen door rechtstreeks in te werken op de cel zelf, waardoor het lichaamseigen genezingsproces wordt gestimuleerd.

Herstel sneller, Verlicht Pijn en Ontstekingen,
Zonder Bijwerkingen!

Hoe ziet de behandeling eruit?

  • De 1e behandeling begint met een intake van 45 min.
  • Gevolgd voor een Laser behandeling van 15 min.
  • De Laser behandeling is pijnloos en heeft geen bijwerkingen of hersteltijd nodig.
  • Verbetering wordt vaak al na 2-3 sessies opgemerkt, soms voel je direct resultaat.
  • De duur van het aantal behandelingen varieert afhankelijk van de ernst van de klacht, meestal variërend van 3-10 weken.
  • Een kuur is noodzakelijk voor optimale resultaten

Kosten; € 75,00 p/beh.

BEHANDELINGEN:

Maak online een afspraak.

PIJNBESTRIJDING & HERSTEL

Fotobiomodulatie bevordert biochemische reacties in cellen door specifieke lichtgolflengten, wat leidt tot verbeterde celregeneratie, ontstekingsvermindering en bevordering van genezingsprocessen. Deze niet-invasieve behandeling wordt gebruikt voor pijnbestrijding, wondgenezing en ontstekingsremming voor:

Atrose / Artritis
Blessures/ breuk (sneller herstel)
Carpaal tunnel syndroom
Chronische / Acute Pijn
Gewrichtsontsteking
Hernia
Hoofdpijn
Huidklachten/  Huidverbetering
Herseninfarct/ Hersentrauma
Neuropathie
Ontstekingen
Open wonden (ook diabetes)
Pees klachten
Slijmbeursontsteking
Spier klachten
Whiplash
Wonden
Zenuwpijnen

Duur 45 min. | € 75,- p/beh.

HUIDVERBETERING

Door de fotobiomodulatie behandeling  krijgen huidcellen een engergy boost. Celvernieuwing is essentieel voor een mooie huid omdat het proces bijdraagt aan het vervangen van oude, beschadigde huidcellen door nieuwe, gezonde cellen. Dit resulteert in een egalere teint, vermindering van fijne lijntjes en rimpels, en verbeterde huidtextuur en -elasticiteit. Door celvernieuwing blijft de huid fris, jeugdig en stralend, waardoor tekenen van veroudering en beschadiging worden verminderd.

Fotobiomodulatie biedt ook doeltreffende resultaten bij moeilijk te behandelen huidaandoeningen zoals Eczeem en Psoriasis. Onze aanpak is specifiek gericht op het verminderen van ontstekingen, waardoor Fotobiomodulatie een veelbelovende oplossing is voor het beheersen van deze hardnekkige huidcondities.

Ook onze 'Blue Light Therapie' is heel goed inzetbaar bij ontstekeingen.

Duur 30 min. | € 75,- p/beh.

Voor een goed resultaat is kuur noodzakelijk.

BURN-OUT BOOSTER
Kuur

Iedereen met een burn-out herkent de gespannen spieren, veroorzaakt door de overactieve hormonen cortisol en adrenaline. Dit vergt veel energie en houdt het lichaam in een "vechten-vluchten" modus. Je bent uitgeput. Onze behandeling begint met het kalmeren van deze reactie. Het omvat rust voor lichaam en geest, verbetering van slaapkwaliteit, lasertherapie voor celactivatie, herstel van het immuunsysteem, optimalisatie van stofwisselingsfuncties, en stabilisatie/verbetering van de mentale/emotionele toestand.

10 behandelingen, op maat gemaakt, o.a :

Cel herstel
Bloedcellen impuls
Red Light Body Therapie
Fotobiomodulatie

Duur 45-60 min. p/beh. | Kuur 10x  € 899,00

DETOX

Kuur bestaat uit 5 behandelingen; Fotobiomodulatie lever detox, bloedcellen impuls & Red Light Body Therapie.

Duur 45 min. | € 75,- per beh.

LONG COVID BOOSTER
Kuur

Kort geleden werd in het nieuws onthuld wat de langdurige ziekte en vermoeidheid bij Long Covid-patiënten veroorzaakt. Rob Wüst verklaart in AD 04-1-24: "Op celniveau zien we dat de mitochondriën van de spieren, onze energiefabrieken, minder goed functioneren en minder energie produceren."

https://www.ad.nl/gezond/onderzoek-vermoeidheid-bij-patienten-met-long-covid-heeft-lichamelijke-oorzaak~a6d2a09a5/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Met Fotobiomodulatie Lasertherapie activeert de mitochondriën en is dus dé oplossing voor vermoeidheid bij Long Covid door de energieproductie in cellen te verbeteren.

Duur 45 min. | 75,- p/beh.
Voor optimale resultaten wordt een behandelingskuur aanbevolen.

MICROBIOOMTHERAPIE

Fotobiomodulatie, zoals eerder besproken, maakt gebruik van licht met een lage intensiteit om biologische processen in het lichaam te stimuleren. Het kan worden toegepast op de buik en darmen om verschillende gezondheidsproblemen aan te pakken, zoals ontstekingen, spijsverteringsstoornissen en zelfs om de microbiële balans in de darmen te ondersteunen.

Door specifieke golflengten van licht op de buikstreek te richten, kunnen deze lichtenergie en de daaruit voortvloeiende biologische reacties gunstige effecten hebben op het darmmicrobioom. Dit kan bijvoorbeeld ontstekingen verminderen, de darmpermeabiliteit verbeteren en de groei van gunstige bacteriën bevorderen.

Duur 45 min. | € 75,- per beh.

© 2021 The Make-up Factory | Algemene voorwaarden | AVG